Samen voetballen voor wereldmeiden

Op 8 april organiseert de Eredivisie Vrouwen samen met alle BVO’s en acht Tijd voor Sport verenigingen een landelijke voetbaldag, speciaal voor jonge meiden. Meiden in de leeftijd van acht tot zestien jaar kunnen deze dag deelnemen aan diverse voetbalclinics. Het gaat echter om meer dan voetbal alleen; de Meidenvoetbaldag staat geheel in het teken van Plan Nederland. De meidenvoetbaldag zal bij alle clubs plaatsvinden van 16.00 uur tot 18.30 uur.
‘Voetbal draagt bij aan het verhogen van je zelfbewustzijn.’ Dat is de centrale boodschap van de Meidenvoetbaldag. Dit geldt niet alleen voor meiden in Nederland, maar vooral ook voor meiden die leven in ontwikkelingslanden. Samen voetballen verbroedert en zorgt voor een betere gezondheid. Plan Nederland weet hoe sport kan bijdragen aan de kracht en het zelfvertrouwen van jonge meiden. “Door op deze dag gezamenlijk een voetbaldag voor meiden te organiseren willen hen bewust maken van het positieve effect dat samen voetballen kan hebben”, zegt Elke Verhoeks van Plan Nederland. “Door dit landelijk, en in samenwerking met alle clubs uit de Eredivisie Vrouwen te organiseren gaat dat zeker lukken.” De clinics worden door het hele land georganiseerd, op acht verschillende locaties. Dit zijn allemaal Tijd voor Sport verenigingen. Een van de doelstellingen van Tijd voor Sport is het betrekken van meer allochtone jeugd bij de samenleving door middel van voetbal, iets dat goed aansluit op het gedachtegoed van Plan Nederland. Elke clinic wordt begeleid door speelsters uit de Eredivisie. Een unieke kans voor jonge meiden om hun helden van dichtbij mee te maken. Kelly Gilissen, speelster van FC Utrecht, kijkt al erg uit naar acht april. “Ik vind het altijd superleuk om mee te helpen met voetbalclinics. Dat het nu landelijk gebeurt en tegelijkertijd ook nog voor een goed doel is, is helemaal gaaf. Als Eredivisievoetbalsters hebben we nu eenmaal een voorbeeldfunctie en tegelijkertijd zijn we voor veel jonge meiden ook een soort rolmodel.” Schrijf je in voor een fantastische voetbaldag!
http://www.eredivisievrouwenvoetbal.nl/meidenvoetbaldag
Op 8 april organiseert de Eredivisie Vrouwen samen met alle BVO’s en acht Tijd voor Sport verenigingen een landelijke voetbaldag, speciaal voor jonge meiden.
Meiden in de leeftijd van acht tot zestien jaar kunnen deze dag deelnemen aan diverse voetbalclinics. Het gaat echter om meer dan voetbal alleen; de Meidenvoetbaldag staat geheel in het teken van Plan Nederland. De meidenvoetbaldag zal bij alle clubs plaatsvinden van 16.00 uur tot 18.30 uur.

‘Voetbal draagt bij aan het verhogen van je zelfbewustzijn.’ Dat is de centrale boodschap van de Meidenvoetbaldag. Dit geldt niet alleen voor meiden in Nederland, maar vooral ook voor meiden die leven in ontwikkelingslanden. Samen voetballen verbroedert en zorgt voor een betere gezondheid. Plan Nederland weet hoe sport kan bijdragen aan de kracht en het zelfvertrouwen van jonge meiden. “Door op deze dag gezamenlijk een voetbaldag voor meiden te organiseren willen hen bewust maken van het positieve effect dat samen voetballen kan hebben”, zegt Elke Verhoeks van Plan Nederland. “Door dit landelijk, en in samenwerking met alle clubs uit de Eredivisie Vrouwen te organiseren gaat dat zeker lukken.” De clinics worden door het hele land georganiseerd, op acht verschillende locaties. Dit zijn allemaal Tijd voor Sport verenigingen. Een van de doelstellingen van Tijd voor Sport is het betrekken van meer allochtone jeugd bij de samenleving door middel van voetbal, iets dat goed aansluit op het gedachtegoed van Plan Nederland. Elke clinic wordt begeleid door speelsters uit de Eredivisie. Een unieke kans voor jonge meiden om hun helden van dichtbij mee te maken. Kelly Gilissen, speelster van FC Utrecht, kijkt al erg uit naar acht april. “Ik vind het altijd superleuk om mee te helpen met voetbalclinics. Dat het nu landelijk gebeurt en tegelijkertijd ook nog voor een goed doel is, is helemaal gaaf. Als Eredivisievoetbalsters hebben we nu eenmaal een voorbeeldfunctie en tegelijkertijd zijn we voor veel jonge meiden ook een soort rolmodel.”
Schrijf je in voor een fantastische voetbaldag!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top